Valuta: 
View Cart ( 0 ) Artikler
0.00kr

Ofte stilte spørsmål

1. Accepterer du internasjonale bestillinger?

Ja, vi aksepterer bestillinger fra Canada, Danmark, Norge, Sverige, Italia, Sveits, Nederland, Belgia, Finland, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Hellas, Grønland, Hong Kong, Irland, Japan, Korea, Luxembourg, Malaysia , New Zealand, Australia, Portugal, Spania, Taiwan og United Stated direkte på vår nettside. Hvis du er utenfor en av disse stedene, bare Kontakt oss. Vi kan sende bestillingen din nesten hvor som helst i verden ved hjelp av DHL.

2. Gjør du internasjonale leveranser?

Vi sender til de landene og regionene, inkludert Australia, Belgia, Brasil, Canada, Tsjekkia, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Grønland, Hong Kong, Irland, Italia, Japan, Korea, Malaysia, Nederland, New Zealand, Norge, Portugal, Russland, Spania, Sveits, Taiwan, Storbritannia og USA, hvis du befinner deg utenfor en av disse stedene, bare send en e-post til oss.

3. Hva er de aksepterte betalingsformene?

Vi aksepterer betaling fra Western Union, gyldige kredittkort kun-Visa, MasterCard. Betaling med kontanter, sjekk, postanvisninger, statsstøttet programkort, gavekort, personlig sjekk eller butikkregningskonto og American Express, er ikke PayPal tilgjengelig.

4. Er betalingen til nettstedet ditt sikkert?

Alle betalinger gjøres online gjennom 100% sikret. nickskonorge.com har opprettet et sikkert transaksjonsmiljø. Vi bruker SSL-teknologi (Secure Sockets Layer) - Vårt online bestillingssystem er industristandarden for krypteringsteknologi - for å beskytte din online bestillingsinformasjon. SSL krypterer all informasjon, inkludert kredittkortet ditt og all personlig informasjon som er sendt fra deg til www.nickskonorge.com. Kryptering gir deg trygghet og trygghet når nettleseren din og lokalt nettverk støtter bruken av krypterte datatransmisjoner.

5. Jeg har ikke Visa eller Mastercard-kort, hva kan jeg gjøre?

Du kan betale med Western Union, og akseptere 10% rabatt for Western Union-betalingen. Du kan bare kontakte oss via e-post eller MSN for vår vestlige union informasjon.

6. Hvorfor får jeg en feil når jeg prøver å betale med kredittkortet mitt?

Hvis du prøver å sjekke ut med kredittkort som betalingsmetode, men mottar en feil, vennligst gå tilbake og bestill igjen, dine tidligere bestillinger uten betaling vil bli kansellert innen 24 timer. Vennligst sjekk med kredittkortselskapet ditt for å bekrefte at kortet ditt står i god stand hvis dine tre bestillinger eller mer ikke gikk gjennom.

7. Hvordan kan jeg spore bestillingen min?

Du kan når som helst sjekke statusen til bestillingen din ved å gå direkte til Bestillingsstatus-delen på nickskonorge.com. Vær oppmerksom på at du vil trenge bestillingsnummer og e-postadresse for å kunne bruke denne funksjonen.

Vi vil sende deg en e-post for å informere deg om sporingsnummeret til ekspressfirmaet og fortelle deg hvordan du sporer bestillingen din. Du kan spore forsendelsen på operatørens nettsted, hvis du ikke kan se poster på nettstedet med en gang, prøv å se poster senere, for det er noen ganger som transportøren legger inn fraktinformasjonen sakte, men vi garanterer at forsendelsen var på vei da du fikk sporingsnummer fra oss.

8. Hva er fraktmulighetene og leveringstidspunkter for bestillinger plassert på nickskonorge.com?

Tiden for levering avhenger av posisjonen din, elementet /elementene du bestilte. Vanligvis vil vi ordne forsendelsen din om 12 timer når betalingen er slettet. Det er to forsendelsesmetoder. EMS er den viktigste fraktmetoden, som er gratis, det tar 5-7 virkedager å ankomme døren. Og vær oppmerksom på at bestillinger fra enkelte langdistanse land, som Italia, Nederland og så videre, skal sendes med DHL Express, $ 15 hver vare, vanligvis ankommet i 3-5 virkedager. For mer fraktinformasjon, vennligst lenke fraktpolicy.

9. Hvordan endrer jeg bestillingen min etter at den er plassert?

Vennligst kontakt oss for å endre bestillingen din hvor det er mulig vi vil imøtekomme. Hvis bestillingen din allerede er tilpasset, vil vi ikke kunne justere den i henhold til vår returpolitikk.

10. Hvordan kansellerer jeg en bestilling?

Ta kontakt med vår kundeservice via e-post eller msn innen 6 timer etter innkjøp, hvis du må avbestille bestillingen din. Men vær oppmerksom på at noen bestillinger sendes veldig snart etter plassering, det vil ikke alltid være mulig å gjøre endringer.

11. Hvor returnerer jeg bestillingen min?

Hvis du av en eller annen grunn er misfornøyd med ditt kjøp, vil vi hjelpe deg med en utveksling eller refusjon. For det første bør du kontakte vår kundeserviceforespørsel om en returadresse. Og gjenstander må returneres innen 14 dager etter originalleveringsdato i en resalabel tilstand.

12. Hvor lang tid tar det å behandle min retur?

Vi designer våre produkter for å gi kvalitet og ytelse til våre kunders aktive liv. Vi føler på samme måte om kundeservice. Hvis du føler behov for å returnere eller bytte et element, vil vi gjerne få det til å skje.

Elementer kan returneres for refusjon eller bytte av en eller annen grunn innen 30 dager etter kjøpsdato. Etter 30 dager må elementene være ubrukte og uvaskede for å motta tilbakebetaling eller utveksling. Refusjoner vil bli utstedt basert på den opprinnelige betalingsmåten.

Uten kvittering:

Elementer som er opprinnelig kjøpt fra vår butikk, kan returneres til en bytte til gjeldende salgspris hvis varen er ubrukt og uvasket.

Reserverer høyre:

nickskonorge.com forbeholder seg retten til å gjøre justeringer til returbyttepolitikken. Spesielle forhold kan kreve partnerskap med forretningspartnere. For mer informasjon, vennligst klikk Returpolicy.

Tilbake